GyMV
Menü
 
Linkek
 
Figyelmeztetés!

A honlapon található képek Bőkény Attila képei kivételével közkincsnek minősülnek. Ez a világ minden részén érvényes.

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Hírek

2011.10.20.

A mai napon egy forgólapos, nyomkarima felfutós, 500 mm nyomtávolságú fordítókorong érkezett a vasútra. A fordítókorongot az AKGV csapata mentette meg egy téglagyárból kifejezetten a Gyulai Múzeumvasút számára. Hamarosan a nemrég beépített kiágazó váltó utáni új vonalszakaszba lesz beépítve.

 

2010.06.01.

Létrejött a Videók menüpont, amibe fel is került az első videó a Gyulai Múzeumvasútról.

 

2009.02.21.

12-én a Gyulai Múzeumvasútra került egy csillealváz az AKGV-ról, melyet a Dévaványai téglagyárból vásároltak a Gyulai Múzeumvasút részére. A tervek szerint szekrénybillenős kocsi épül majd belőle.

 

2007.05.26.

A mai napon a Gyulai Múzeuvasúthoz került (egy dévaványai gyűjtőtől) két kocsi, egy pár váltó, és számos vasbetonalj. A kocsik közül mind a kettő a dévaváványai téglagyárból származik. Az egyik egy teknő nélküli billenőcsille, a másik egy raklapos kocsi. Ez előbbi teknője a mai napon az AKGV-hez került, az ottani csille kapta meg. Az AKGV-re került csilléhez ugyanis nem tartozott teknő. A Gyulai Múzeumvasút nem tartott igényt a kocsi teknőjére, mivel ebből a csillealvázból billenőszekrényes kocsi fog készülni.

A raklapos kocsi egy átalakított téglagyári polcos-, vagy száraztégla-hordó kocsi. A dévaványai téglagyárban több ilyen kocsit készítettek, mivel a villás ezekről (raklappal) könnyen le tudta emelni a téglát.

Sajnos mind a két kocsinak nyomkarima-törött az egyik kereke, ami súlyos hibának számít. Hogy a vasút gazdája ezt hogy fogja kijavítani, még kérdéses.

A Gyulai múzeumvasútra került még több vasbetonalj is, amelyek szintén a dévaványai téglagyárból származnak.

Egy pár váltó is került a vasútra. Ebből az egyiknek (a balosnak) felettébb érdekes ,,életpályája" volt. 500 mm-es nyomtávolsággal készült, és a Békési Téglagyár használta. Onnan került az AKGV-re, majd a dévaványai gyűjtőhöz. Dévaványáról végül a Gyulai Múzeumvasúthoz került. Ez még nem a végső helye. :) A Gyulai Múzeumvasút tulajdonosa (Felek Ferenc) ugyanis hosszútávon a vasút áttelepítését tervezi. A jobbos váltó a dévaványai téglagyárból származik.

 

2006.11.21.

Az összel elkészült az S" kanyar átépítése. Egy vasipari üzemben lettek meghajlítva a síndarabok, amik be is lettek építve, így nincs már szükség lassújelre, elmúlt a siklásveszély. A korábban egyenlőtlenül meghajlított, több síndarabból összerakott ívvel szemben biztonságosan lehet közlekedni. A kocsik közül a 0,75m3-es csille helyett inkább a 0,5-ös van használatban, a száraztégla-hordó kocsi fel lett újítva.

 

2006.07.07.

Felkerültek idei képek a vasútról, valamint két új kocsi érkezéséről.

 

2006.07.07.

Létrejött a hírek modul ezen a honlapon is. Mától a Gyulai Múzeumvasút honlapja is az AKGV honlapjához hasonlóan fog működni, bár mivel nem én vagyok a tulajdonos, kisebb teljesítménnyel. Múlt hónapban két új kocsi került a GyMV-re, egy száraztéglahordó kocsi, és egy 0,5m3 űrtartalmú billenőcsille.

Felkerült a vasút története, mivel 2004-ben íródott, a későbbiekben aktualizálni kell majd.

 

A legfrissebb Anime hírek , mindennap anime ajánló , mondocon képek , és hírek. Csatlakozz közösségünkhöz!    *****    Rendelj bármilyen asztrológiai elemzést,júniusban Te mondod meg,hogy mennyit szeretnél érte fizetni!Várlak az oldalamon!    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    NÁLAM NINCSENNEK AKCIÓK, MINDEN ASZTROLÓGIAI ELEMZÉS "BECSÜLET KASSZÁS", A KONZULTÁCIÓ ÉS OKTATÁS INGYENES.    *****    **** Nokedli-lapja****Családi magazin****18-98 éves korosztály mindent megtalál itt, játékoktól a hírekig*****    *****    KÜLÖNLEGES AKCIÓ A CSILLAGJÖVÕ OLDALON JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A HOROSZKÓP MEGRENDELÉSEID ÁRA!    *****    Minden héten anime/managa hírek , minden nap Anime ajánlók , Mondocon hírek. Itt nem fogsz unatkozni!! :)    *****    KÜLÖNLEGES CSILLAGJÖVÕ AKCIÓ JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A SZÜLETÉSI HOROSZKÓP! VÁRLAK!RENDELD MEG MOST!    *****    Minimálbér és a garantált bérminimum összege 2019-ben    *****    Lépj be a lovak világába! Nevelj, versenyezz, szórakozz! Virtuális lónevelde, szerepjáték, olvasó sarok!    *****    Részletes születési horoszkóp, ajándék 3 év elõrejelzés, ingyenes konzultáció,tájékoztatás az oldalon! Rendeld meg most!    *****    A Világon egyetlen messengeren nézhetõ filmes oldal! NÉZZ FILMET FACEBOOK MESSENGEREN! Csatlakozz hozzánk!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Ayang - Avagy milyen is a világ az én szememmel    *****    KÉRDÕASZTROLÓGIA OKTATÁS AZT ALAPOKTÓL, SAJÁT TANULÁSI TEMPÓD SZERINT - CSAK ITT!    *****    Konyhatündér blog! Egészséges, gyorsan elkészíthetõ ételek. Recept blog    *****    Konyhatündér    *****    Nokedli lapja **** Családi magazin **** Minden ami érdekelhet 18-89 éves korodig ****    *****    Nokedli-lapja *** °_|_° *** Családi magazin *** --*** Mindenrõl olvashat itt ami érdekes lehet 18-98 évesig!! ******___******