GyMV
Menü
 
Linkek
 
Figyelmeztetés!

A honlapon található képek Bőkény Attila képei kivételével közkincsnek minősülnek. Ez a világ minden részén érvényes.

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Hírek

2011.10.20.

A mai napon egy forgólapos, nyomkarima felfutós, 500 mm nyomtávolságú fordítókorong érkezett a vasútra. A fordítókorongot az AKGV csapata mentette meg egy téglagyárból kifejezetten a Gyulai Múzeumvasút számára. Hamarosan a nemrég beépített kiágazó váltó utáni új vonalszakaszba lesz beépítve.

 

2010.06.01.

Létrejött a Videók menüpont, amibe fel is került az első videó a Gyulai Múzeumvasútról.

 

2009.02.21.

12-én a Gyulai Múzeumvasútra került egy csillealváz az AKGV-ról, melyet a Dévaványai téglagyárból vásároltak a Gyulai Múzeumvasút részére. A tervek szerint szekrénybillenős kocsi épül majd belőle.

 

2007.05.26.

A mai napon a Gyulai Múzeuvasúthoz került (egy dévaványai gyűjtőtől) két kocsi, egy pár váltó, és számos vasbetonalj. A kocsik közül mind a kettő a dévaváványai téglagyárból származik. Az egyik egy teknő nélküli billenőcsille, a másik egy raklapos kocsi. Ez előbbi teknője a mai napon az AKGV-hez került, az ottani csille kapta meg. Az AKGV-re került csilléhez ugyanis nem tartozott teknő. A Gyulai Múzeumvasút nem tartott igényt a kocsi teknőjére, mivel ebből a csillealvázból billenőszekrényes kocsi fog készülni.

A raklapos kocsi egy átalakított téglagyári polcos-, vagy száraztégla-hordó kocsi. A dévaványai téglagyárban több ilyen kocsit készítettek, mivel a villás ezekről (raklappal) könnyen le tudta emelni a téglát.

Sajnos mind a két kocsinak nyomkarima-törött az egyik kereke, ami súlyos hibának számít. Hogy a vasút gazdája ezt hogy fogja kijavítani, még kérdéses.

A Gyulai múzeumvasútra került még több vasbetonalj is, amelyek szintén a dévaványai téglagyárból származnak.

Egy pár váltó is került a vasútra. Ebből az egyiknek (a balosnak) felettébb érdekes ,,életpályája" volt. 500 mm-es nyomtávolsággal készült, és a Békési Téglagyár használta. Onnan került az AKGV-re, majd a dévaványai gyűjtőhöz. Dévaványáról végül a Gyulai Múzeumvasúthoz került. Ez még nem a végső helye. :) A Gyulai Múzeumvasút tulajdonosa (Felek Ferenc) ugyanis hosszútávon a vasút áttelepítését tervezi. A jobbos váltó a dévaványai téglagyárból származik.

 

2006.11.21.

Az összel elkészült az S" kanyar átépítése. Egy vasipari üzemben lettek meghajlítva a síndarabok, amik be is lettek építve, így nincs már szükség lassújelre, elmúlt a siklásveszély. A korábban egyenlőtlenül meghajlított, több síndarabból összerakott ívvel szemben biztonságosan lehet közlekedni. A kocsik közül a 0,75m3-es csille helyett inkább a 0,5-ös van használatban, a száraztégla-hordó kocsi fel lett újítva.

 

2006.07.07.

Felkerültek idei képek a vasútról, valamint két új kocsi érkezéséről.

 

2006.07.07.

Létrejött a hírek modul ezen a honlapon is. Mától a Gyulai Múzeumvasút honlapja is az AKGV honlapjához hasonlóan fog működni, bár mivel nem én vagyok a tulajdonos, kisebb teljesítménnyel. Múlt hónapban két új kocsi került a GyMV-re, egy száraztéglahordó kocsi, és egy 0,5m3 űrtartalmú billenőcsille.

Felkerült a vasút története, mivel 2004-ben íródott, a későbbiekben aktualizálni kell majd.

 

-----Portálépítés és portáldíszítés kezdõknek és haladóknak! Rengetek leírás, JavaScriptek , CSS ,HTML kódok,Design!----    *****    Nem lehet saját lovad? Nevelj virtuálisan ITT! Nevelj, versenyezz, licitálj szebbnél szebb lovakra!    *****    SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG -A LEGINFORMÁLTABB ÉS LEGTARTALMASABB MAGYAR HONLAP AZ ÉNEKESNÕRÕL - SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG    *****    Ho-ho-hó! A Mikulás útra kész! Azaz... Hol a sapkája??? Ó jaj! Most mi lesz? Gyorsan gyertek a Mesetárba!    *****    Ha te is szereted az Arrow sikersorozat elbûvölõ házaspárját látogass el az ország egyetlen Olicity rajongói oldalára!    *****    Barbie - My Little Pony - Barbie - My Little Pony - Barbie - My Little Pony - Barbie - My Little Pony    *****    VIDEOJÁTÉK HONLAP! Retro játékoktól, a legújabbakig! Friss újdonság: Call of Duty: WWII és WoW: Battle for Azeroth!    *****    Kapható a VÖRÖS HÓ címû regény. Kaland és rejtély az örök fagy birodalmában. VÖRÖS HÓ. Részletek a weboldalon!    *****    Ho-ho-hó! A Mikulás útra kész! De hova lett a sapkája??? Ó jaj! Elmarad a Mikulás-nap??? Gyorsan gyertek a Mesetárba!    *****    Legfrissebb videojátékok, fõleg Warcraft és FPS játék hírek! Blog, Airsoft, Tech! Kattints ide!    *****    Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok    *****    Hová bújnak a virágmanók, ha elered az õszi esõ? Nem találjátok ki? Nyuszi mama majd elárulja! Gyertek a Mesetárba!    *****    Nálam nincsenek AKCIÓK, minden elemzés BECSÜLET KASSZÁS, az oktatás pedig INGYENES! Keress oldalamon!    *****    Bavaria 42 2018ban is várunk szeretettel mindenkit egy felejthetetlen tengeri vitorlás túrára! Vitorlás tudás nem szükséges!! Bavaria 42    *****    SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG - HA ELSÕKÉZBÕL SZERETNÉL INFORMÁLÓDNI, AKKOR ITT A HELYED - LEGFRISEBB HÍREK, KÉPEK, CIKKEK!    *****    Karácsonyra szép AJÁNDÉK egy Személyre szóló asztrológiai elemzés! Kinyomtatva és bekötve örök emlék marad!    *****    ***MUNKALEHETÕSÉG!*** Új cég, új lehetõség, ingyenes regisztráció! Ugye tudod, mit jelent elsõk között lenni...?!    *****    A legfrissebb videojátékokról olvashatsz híreket! Elemezzük a Call of Duty sorozat legújabb részét World War II    *****    A RENDKÍVÜLI horoszkóp akciók Karácsonyig tartanak,most rendelj saját illetve szeretteid részére elemzéseket. Kattints    *****    Blog, Videojátékok, Szórakozás, Technika! Call of Duty: WWII és sok más!