GyMV
Menü
 
Linkek
 
Figyelmeztetés!

A honlapon található képek Bőkény Attila képei kivételével közkincsnek minősülnek. Ez a világ minden részén érvényes.

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Hírek

2011.10.20.

A mai napon egy forgólapos, nyomkarima felfutós, 500 mm nyomtávolságú fordítókorong érkezett a vasútra. A fordítókorongot az AKGV csapata mentette meg egy téglagyárból kifejezetten a Gyulai Múzeumvasút számára. Hamarosan a nemrég beépített kiágazó váltó utáni új vonalszakaszba lesz beépítve.

 

2010.06.01.

Létrejött a Videók menüpont, amibe fel is került az első videó a Gyulai Múzeumvasútról.

 

2009.02.21.

12-én a Gyulai Múzeumvasútra került egy csillealváz az AKGV-ról, melyet a Dévaványai téglagyárból vásároltak a Gyulai Múzeumvasút részére. A tervek szerint szekrénybillenős kocsi épül majd belőle.

 

2007.05.26.

A mai napon a Gyulai Múzeuvasúthoz került (egy dévaványai gyűjtőtől) két kocsi, egy pár váltó, és számos vasbetonalj. A kocsik közül mind a kettő a dévaváványai téglagyárból származik. Az egyik egy teknő nélküli billenőcsille, a másik egy raklapos kocsi. Ez előbbi teknője a mai napon az AKGV-hez került, az ottani csille kapta meg. Az AKGV-re került csilléhez ugyanis nem tartozott teknő. A Gyulai Múzeumvasút nem tartott igényt a kocsi teknőjére, mivel ebből a csillealvázból billenőszekrényes kocsi fog készülni.

A raklapos kocsi egy átalakított téglagyári polcos-, vagy száraztégla-hordó kocsi. A dévaványai téglagyárban több ilyen kocsit készítettek, mivel a villás ezekről (raklappal) könnyen le tudta emelni a téglát.

Sajnos mind a két kocsinak nyomkarima-törött az egyik kereke, ami súlyos hibának számít. Hogy a vasút gazdája ezt hogy fogja kijavítani, még kérdéses.

A Gyulai múzeumvasútra került még több vasbetonalj is, amelyek szintén a dévaványai téglagyárból származnak.

Egy pár váltó is került a vasútra. Ebből az egyiknek (a balosnak) felettébb érdekes ,,életpályája" volt. 500 mm-es nyomtávolsággal készült, és a Békési Téglagyár használta. Onnan került az AKGV-re, majd a dévaványai gyűjtőhöz. Dévaványáról végül a Gyulai Múzeumvasúthoz került. Ez még nem a végső helye. :) A Gyulai Múzeumvasút tulajdonosa (Felek Ferenc) ugyanis hosszútávon a vasút áttelepítését tervezi. A jobbos váltó a dévaványai téglagyárból származik.

 

2006.11.21.

Az összel elkészült az S" kanyar átépítése. Egy vasipari üzemben lettek meghajlítva a síndarabok, amik be is lettek építve, így nincs már szükség lassújelre, elmúlt a siklásveszély. A korábban egyenlőtlenül meghajlított, több síndarabból összerakott ívvel szemben biztonságosan lehet közlekedni. A kocsik közül a 0,75m3-es csille helyett inkább a 0,5-ös van használatban, a száraztégla-hordó kocsi fel lett újítva.

 

2006.07.07.

Felkerültek idei képek a vasútról, valamint két új kocsi érkezéséről.

 

2006.07.07.

Létrejött a hírek modul ezen a honlapon is. Mától a Gyulai Múzeumvasút honlapja is az AKGV honlapjához hasonlóan fog működni, bár mivel nem én vagyok a tulajdonos, kisebb teljesítménnyel. Múlt hónapban két új kocsi került a GyMV-re, egy száraztéglahordó kocsi, és egy 0,5m3 űrtartalmú billenőcsille.

Felkerült a vasút története, mivel 2004-ben íródott, a későbbiekben aktualizálni kell majd.

 

Supernatural - ODaát - 13. ÉVad - Extrák - Infók - ÉRdekességek - ODaát - Supernatural - 13.ÉVad - Supernatural - ODaát    *****    A csillagjövõ oldalon,nem csak alacsonyak az árak, hanem a tanácsadás, teljesen ingyenes. Szeretettel várlak minden nap    *****    Új design! Az egyetlen magyar Olicity és a legaktívabb Zöld Íjász rajongói oldala! 6. évad & Arrowverse hírek!    *****    No.1 Christina Aguilera Fan Site - Minden ami X-Tina, minden héten újdonságok! Katt!    *****    TelenovelasWeb - Hírek, képek, videók, saját véleménnyel tarkított bejegyzések telenovellákról és a színészekrõl! Gyere!    *****    Hamarosan olvashatók lesznek az oldalamon az Asztro-tükör asztrológiai írásai, cikkei.    *****    Gesztenye, gesztenye, gesztenye... és egy álmos sün! Gyertek az októberi rétre Mályvával és Pipitérrel! Irány a Mesetár!    *****    Születési,baba,hold horoszkóp,elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,fogamzási képlet! Ingyenes tanácsadás!Várlak!Kattints!    *****    Ha te is a letisztult stílus híve vagy, nézz be hozzám! Smink, ruha, kritika //Style and Stuff// Style and Stuff//    *****    MINDEN HÓNAPBAN INGYENES G-PORTÁL SABLON! TELJESEN ÁTSZERKESZTHETÕ A LEGÚJABB KÓDOKKAL! Ne maradj le egyik hónapban sem!    *****    Rendeld meg az asztrológiai csomagok egyikét és teljesen ingyen megbeszélheted velem a kérdéseidet telefonon, skypeon!!!    *****    Nézz filmet messengeren! Ha szereted a filmeket klikk ide! Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film! Film!Film!    *****    Nézz filmet messengeren! Ha szereted a filmeket klikk ide! Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!    *****    A CSILLAGJÖVÕ OLDALON RENDKÍVÜLI AKCIÓK,LEHETÕSÉGEK.A MEGRENDELÉSEK UTÁN TELJESEN INGYENES KONZULTÁCIÓ,TANÁCSADÁS.VÁRLAK    *****    Õszi manókalandok a réten! Búcsúztassátok el ti is útra kelõ madarainkat Mályvával és Pipitérrel! Gyertek a Mesetárba!    *****    | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale |    *****    Bûbájos boszorkák - Charmed - Extrák - Érdekességek - Cikkek - Interjúk - Bûbájos boszorkák - Charmed - Charmed -Játékok    *****    Infrashape Horizontal fittness stúdió Debrecen    *****    WISE-VOGUE | SZISSZ ÉS KLAU BLOGJA TERMÉKTESZTEKKEL, TIPPEKKEL, ÖTLETEKKEL A MINDENNAPOKRA // WISE-VOGUE // WISE-VOGUE    *****    * GP Life * Webes hírek * Nem csak gportálos oldalaknak * GP Life * Webes hírek * Nem csak gportálos oldalaknak *